Початок проекту “Легенди, міфи та історія Чернігова в скульптурах”

22 вересня відбулось встановлення першої скульптури в рамках реалізації проекту “Легенди, міфи та історія Чернігова в скульптурах”, що став одним з переможців «Пітчингу проектів з розвитку міста». В цьому проекті беруть участь громадські активісти, культурно-мистецькі заклади та творчі особистості міста за підтримки British Council Ukraine та управління стратегічного розвитку Чернігівської міської ради.

Мета заходу – покращення туристичного іміджу Чернігова, розширення тематики екскурсій, створення нових креативних туристичних атракцій, просування туристичного бренду, спонукння місцевих жителів до вивчення культурної та історичної спадщини міста.

Чернігів має туристичний бренд “Чернігів-місто легенд”, але немає візуалізації легенд, міфів та історичних постатей пов`язаних з Черніговом. Майже відсутні сучасні, цікаві інсталяції та атракції, які б сприяли створенню привабливого туристичного іміджу Чернігова.

Упродовж кількох місяців створювався об’ємний металевий логотип міста, відомий як “клубок”. Його встановлення ознаменує завершення першого етапу проекту.
В подальшому, в рамках виділених коштів, заплановано встановлення ще декількох скульптур пов’язаних як з минулим міста, так і з його сучасністю.
На цьому етапі запрошуємо долучитися до проекту чернігівських майстрів, дизайнерів, митців та просто небайдужих людей.
Підготовлений перелік з більш ніж 20-ти ідей для втілення в життя. Передбачається оформити їх у вигляді каталогу. Будемо вдячні за участь художників в розробці образів.
З переліком ідей для майбутніх скульптур можна ознайомитися на сайті www.siver.org.ua
Також, в соцмережі Фейсбук організована група Проект «Легенди, міфи та історія Чернігова в скульптурах», де планується обговорення наступних кроків в реалізації проекта.
Партнерами проекту є:
Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана,
Чернігівський обласний історичний музей імені В.В. Тарновського,
Чернігівська обласна організація національної спілки художників України
ГО “ЧЕ Студіо”
Чернігівський обласний Осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України

Оставить комментарий